Home
Menu
Zoeken Annuleren

 

 

 

 

Algemene informatie over onze dagopvang

U bent van harte welkom! Uw kind is bij ons in goede handen. Wij zijn de plek voor kinderen waarbij de focus ligt op plezier. Want wij zijn van mening dat een kind zich maximaal ontwikkelt als het plezier heeft. Baby’s, dreumesen en peuters voelen zich thuis bij kinderopvang SOL Krommeweg.

De gediplomeerde pedagogisch medewerkers zorgen voor een veilige kindvriendelijke omgeving waarin zij de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid van kinderen stimuleren. Naast individuele aandacht voor de kinderen kijken we hoe kinderen functioneren binnen de groep. De pedagogisch medewerkers houden u op de hoogte van de ontwikkeling van uw kind.

U bent welkom van maandag tot en met vrijdag vanaf 07:00 tot 18:30 uur voor kinderen van 10 weken tot aan de basisschoolleeftijd. Een babygroep heeft maximaal 10 kinderen op een dag in de leeftijd van 10 weken tot ongeveer 27 maanden.
Een peutergroep heeft maximaal 16 kinderen op een dag in de leeftijd van ongeveer 27 maanden tot 4 jaar.
Alle dagopvanggroepen hebben naast een eigen groep- en slaapruimte ook de beschikking over een centrale speelhal en een uitdagende buitenruimte. 

Er zijn verschillende vormen en mogelijkheden voor de dagopvang van uw kind. We bieden een flexibel pakket (wanneer u per week wisselende dagen nodig heeft) en een standaard pakket aan (wanneer u vaste dagen gaat afnemen). Daarnaast bestaat er ook nog een 40 schoolweken pakket (vaste dagen). Wij geven geen restitutie voor niet afgenomen dagen. U kunt wel dagen ruilen. Bij alle opvangvormen kunnen er extra dagen of ruildagen worden aangevraagd. Extra dagen kunnen tot 48 uur van te voren kosteloos worden afgezegd. Dagen in het verleden kunnen niet meer als ruildag worden ingezet. De termijn waarbinnen geruild kan worden is 14 dagen.

Bij Sol Ambacht betaald u geen extra kosten. De opvang is inclusief broodmaaltijd, vers fruit en verantwoorde tussendoortjes.

Indien u kiest voor een zogenaamde vroege start, verzorgen wij voor uw kind een broodmaaltijd (flesvoeding-ontbijt valt hier niet onder, dit dient thuis te worden gegeven). Het gebruik van luiers is in het tarief opgenomen. U betaald geen inschrijvingskosten en we werken ook niet met een opzegtermijn.


Standaard zijn de opvangtijden tussen 07.30 en 18.00 uur, maar we bieden de mogelijkheid tot een vroege start (07.00 uur) of een verlengde dag (18.30 uur). U kunt ook halve dagen opvang afnemen. 
Voor de dagopvang geldt wel een minimum afname van een dag per week.


Bij baby’s wordt zoveel mogelijk het eigen ritme gevolgd. Naarmate ze ouder worden, zullen ze steeds meer gaan deelnemen aan de algemene dagindeling. De peuters hebben een herkenbare indeling van de dag met vaste momenten voor het eten en slapen. Op de dagopvang vinden er allerlei activiteiten plaats gericht op de behoefte van de kinderen. Gedurende het jaar zijn er verschillende thema’s waar omheen allerlei ontwikkelingsgerichte activiteiten worden aangeboden.

In eerste instantie heeft u als ouder contact met onze centrale organisatie omtrent algemene informatie en de plaatsingsmogelijkheden. Daarna begint voor u en uw kind pas de echte opvang. Een paar weken van te voren heeft u samen met uw kind een kennismakingsgesprek waarin u informatie over de locatie en de groep krijgt en kennismaakt met de pedagogisch medewerkers van de groep van uw kind. Via het ouderportaal wordt u op de hoogte gehouden van alle belevenissen van uw kind. Via een ouderapp kunt u eenvoudig opvang dagen aanvragen, ruilen, annuleren en facturen inzien.

© SOL Ambacht 2018